Shopping Cart

Coldsetpersen

Krantendruk met 200 jaar ervaring

In het middelste en topsegment van krantendruk is Koenig & Bauer Digital & Web de duidelijke markt- en technologieleider met de baanbrekende compacte persen Cortina (waterloos) en Commander CT (natte offset) en de flexibele automatisering van de Commander CL. De beproefde single-width rotatiepersen Comet en Continent vullen het uitgebreide assortiment persen aan. Andere kenmerken zijn high-performance vouwunits, automatische haspels van verschillende prestatieniveaus, efficiënte systemen voor papierlogistiek en een breed scala aan opties voor productafwerking.

Koenig & Bauer Cortina -waterloos offset-

De Cortina is gebaseerd op dezelfde technologie als de Commander CT, maar er is een belangrijk verschil. De Cortina kan namelijk kranten, tijdschriften en advertentiebijlagen van uitstekende kwaliteit produceren zonder water te gebruiken. Door de waterloos-offset technologie wordt afval tot een minimum beperkt en worden haarscherpe afbeeldingen geproduceerd met een resolutie van 70lpc (175lpi) en FM-screen. Daarnaast is de Cortina zeer efficiënt en ergonomisch in gebruik.

Het vereist weinig onderhoud en hoeft niet vaak schoongemaakt te worden. Bovendien wordt inktmist, dat vaak voorkomt bij conventionele drukpersen, automatisch verwijderd. Op het gebied van formaat, materiaalsoorten die verwerkt kunnen worden en milieuvriendelijkheid overtreft de Cortina andere drukpersen. Met PlateTronic plaat-verwisselaars, RollerTronic inktcilinders, NipTronic lagereenheden en een Stepin-toren behoort de Cortina tot dezelfde topcategorie als de Commander CT. De Cortina kan zowel coldset als heatset printen met dezelfde inkt, wat snel overschakelen mogelijk maakt. Een ander voordeel is de toegevoegde inline-coating-functie bij coldset-printing die zorgt voor een zeer hoge afdrukkwaliteit.

27952

Koenig & Bauer Commander CL

De Commander CL is sinds de lancering in het najaar van 2011 de meest succesvolle 4/2 vier-hoge torenpers in de middelste en bovenste prestatieklasse geweest. De Commander CL (= Classic) beschikt over gebruikersvriendelijke H-type drukeenheden en zijn intelligente modulaire constructie maakt aanpassing aan de individuele behoeften mogelijk. Naast standaard handmatige plaatwisseling is deze pers ook beschikbaar met optionele automatische of semi-automatische plaatwisseling voor snellere makeready, en kan op elk moment eenvoudig worden uitgebreid. Dit staat gelijk aan investeringszekerheid en de flexibiliteit die nodig is om aan veranderende productie-eisen te voldoen. Andere voordelen zijn korte insteltijd en wascycli, eenvoudig onderhoud, een geoptimaliseerd bedieningsconcept met duidelijke displays en minimale productiekosten. Bovendien is de Commander CL ontworpen voor variabele webbreedtes en kan worden uitgebreid met hete luchtdrogers. Verdere opties zijn snelle vooringenomenheid via PressNet en het starten en stoppen met één knop via EasyStart en EasyClean-up.

Koenig&Bauer-Commander-CL

Koenig & Bauer Commander CT

De Commander CT is de meest compacte vierhoog webpers van Koenig & Bauer voor conventionele offsetdruk. Met een productiecapaciteit tot 90.000 afdrukken per uur en uitgebreide automatisering biedt de Commander CT een scala aan winnende functies als standaard. Een unieke functie is de StepIn-torens die in het midden splitst bij één druk op de knop voor gemakkelijke toegang en onderhoud. Liften aan beide zijden van en binnenin de compacte torens zorgen voor ergonomische bediening door loopafstanden tijdens productie en onderhoud te verminderen. Verdere hoogtepunten zijn onze snelle maar zeer betrouwbare automatische plaatwisselaars en automatische rolsloten. De Commander CT heeft geoptimaliseerde sproei-bevochtigers en filminkteenheden met drie vormrollen. Het persconcept vertegenwoordigt een grote vooruitgang op het gebied van ergonomie, kostenefficiëntie, flexibiliteit en kwaliteit om te voldoen aan verschuivingen in een concurrerende mediamarkt, en het heeft een groot aantal prominente drukkerijen overtuigd. De pers is ook beschikbaar met PressNet, een op maat gemaakt workflow-pakket. De Commander CT is 's werelds best verkochte krantenpers in het high-end segment.

Koenig&Bauer-Commander-CT