Digitaal stansen en rillen voor golf- en flutekarton

februari 22, 2018 0 Door admin
Digitaal stansen en rillen voor golf- en flutekarton

Yavne, Israel, February 21 2018;

Highcon heeft vandaag haar nieuwste product in de Euclid series gepresenteerd: de Highcon Euclid IIIC. Deze nieuwste aanvulling op de 3de generatie Highcon Euclid digitale stans en rilmachines is specifiek ontwikkeld voor golf- en flutekarton van 1 tot 3mm dikte. Ook golf en flutekarton kan nu gestanst en gerild worden zonder de hoge kosten van conventionele stansplaten of andere vormen.

Deze nieuwe Highcon Euclid IIIC is in productie bij het Zwitserse LxBxH sinds november 2015 en is nu ook commercieel beschikbaar. Silvano Gauch, directeur van LxBxH; ”Wij gebruiken de Highcon digitale stans en ril technologie om hoog kwalitatieve verpakkingen on demand in kleine oplages voor onze klanten te produceren, De mogelijkheid om kleine tot middelgrote oplages just-in-time voor lage kosten te produceren maakt het voor onze klanten mogelijk om alleen dat te bestellen wat ze werkelijk nodig hebben”.

Aviv Ratzman, Highcon CEO en mede-oprichter, voegt toe: “wij zagen het potentieel van de golfkarton markt in het B1 en B2 formaat en werden enthousiast door het succes dat LxBxH genoot in deze markt. Bovendien hebben tests uitgewezen dat de op de HIghcon Euclid digitaal geproduceerde golfkartonverpakkingen sterker zijn dan conventioneel geproduceerde verpakkingen. Dit creëert de mogelijkheid om met minder materiaal en dus minder kosten verpakkingen te produceren. De mogelijkheid om laminaat en hoog kwalitatieve bedrukkingen op flute aan te brengen zorgt voor een nieuwe dimensie in verpakkingen; visueel aantrekkelijk en sterk tegelijk.”

De integratie van digital snijden en rillen in een online bestelproces sluit naadloos aan op de trend in de verpakkingsindustrie om verpakkingen kleiner te maken zodat opvullen en transportkosten beperkt worden.

De Highcon Euclid III bespaart niet alleen op de aanschaf en opslag van stansmessen maar levert ook de flexibiliteit van het digitale productieproces waardoor Just-in-time productie en kleine oplages mogelijk worden. Bovendien zijn met de lasertechniek speciale perforaties met fijne randen en meer gebruiksgemak voor de consument mogelijk. Een laatste pluspunt is het etsen van variabele data; met de laser wordt het materiaal licht geraakt waardoor een onuitwisbare afdruk ontstaat, een afdruk die per doos te variëren is. Met blockchaintechnologie worden producten volledig traceerbaar. De Euclid IIIC kan enkele golf, gelamineerd golf, N F G E en B-flute verwerken in diktes van 1 tot 3mm.