Intec ColorFlare

Intec ColorFlare

ColorFlare of Foil Sleeking is een proces waarbij metallic folie of transparante effecten op toner worden aangebracht. Een proces dat traditionele foliedruk met dure clichés vervangt en ontzettend veel creatieve mogelijkheden maar vooral ook veel toegevoegde waarde biedt.

Producten als kaarten, omslagen, visitekaartjes, vouwkarton en labels krijgen een hoge meerwaarde met folie en nu kan de folie-afdruk zelfs gepersonaliseerd worden; denk aan certificaten met nummers of namen in foliedruk…

Onbegrensde mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden om met ColorFlare folie aan te brengen: Als basislaag met CMYK overprint of als 2de laag op gelamineerd drukwerk.

Wordt de folie na de 1ste doorgang aangebracht dan kan de volgende CMYK doorgang als metallic kleur of als standaard afdruk om de folie heen geplaatst worden.

Als 2de laag over SoftTouch lamineerfolie is het effect bijzonder; de SoftTouch lamineerfolie geeft een natuurlijk gevoel terwijl de folie met maximale glans de aandacht vraagt. Voor speciale toepassingen is tevens SoftTouch in goud, zwart, zilver en zelfs wit leverbaar.

Intec CF700

Desktop model met LCD-scherm en manuele velinvoer. De CF700 is geschikt voor ColorFlare en lamineren en is de ideale instap voor de creatieve drukker.

Intec CF1200 en CF1200L

De CF1200 is het model voor de professionele drukker die grotere oplages wil voorzien van lamineerfolie, metallic folie en holografische effecten op premium drukwerk. De CF1200 modellen hebben een semi-automatische invoertafel en een auto-burst systeem voor het automatisch scheiden van gelamineerde vellen.

De CF1200L heeft een langere invoertafel waarmee producten tot 1.200mm kunnen worden doorgevoerd. Optioneel is de ColorFlare Assembly; een unieke wals die zorgt voor een perfect folieresultaat.

Intec CF1000LX

Dit is het absolute topmodel van de Intec ColorFlare lijn: verlengde invoertafel, semi-automatische invoer, auto-burst en een 2de arm voor de folie. Met deze 2de arm hoeft u niet meer te wisselen tussen de rollen lamineerfolie en metallic folie en kunt u de opdrachten nog sneller verwerken.

Een unieke toevoeging op deze machine is de “Premium Finishing Assembly”; een extra wals die de folie plooivrij naar het papier begeleid waardoor een werkelijk spiegelgladde folie afdruk ontstaat.