Shopping Cart

Coldsetpersen

Koenig & Bauer Cortina -waterloos offset-

De Cortina is grotendeels op dezelfde technologie gebaseerd als haar conventionele tegenhanger, de Commander CT. Er is echter een belangrijk verschil: de Cortina kan kranten, tijdschriften en advertentiebijlagen van vervaardigen in coldset- en/of heatset-druk van geweldige kwaliteit zonder water- en inktpatronen. De water-/houder-loze inkt-unit-technologie reduceert afval tot een absoluut minium en levert haarscherpe afbeeldingen op in  70lpc (175lpi) en FM-screen. Daarbij is de Cortina zeer arbeidsbesparend en ergonomisch qua bediening. De machine hoeft niet vaak te worden schoongemaakt en vergt niet veel onderhoud. Voorts wordt inktmist, een bekend verschijnsel bij conventionele drukpersen, automatisch verwijderd. Wat betreft het formaat, de vele materiaalsoorten die kunnen worden verwerkt, en de milieuvriendelijkheid van deze machine overtreft de Cortina andere drukpersen. Uitgerust met PlateTronic plaat-verwisselaars, RollerTronic inkt-cilinders, NipTronic lagereenheden en een Stepin-toren, onderdelen die hun waarde al ruimschoots hebben bewezen, kan de Cortina in dezelfde topcategorie worden geplaatst als de Commander CT. De Cortina kan met dezelfde inkt in zowel coldset als in heatset afdrukken, waarbij snel kan worden overgeschakeld. Een ander voordeel is de inline-coating-functie voor bij het coldset-drukken, die zorgt voor een zeer hoogwaardige afdrukkwaliteit.

27952

Koenig & Bauer Continent & Comet

De Continent en Comet zijn zeer flexibele, gebruiksvriendelijke offset-torendrukpersen van vier verdiepingen. Deze machine's zijn verkrijgbaar als coldset- en als heatset-pers met een heteluchtdroger. Er is ook een hybride versie. Met een maximum productiesnelheid van 75.000 cyl.rph is deze machine zeer geschikt voor drukkerijen die kwaliteitskranten, tijdschriften, en semi-commerciële reclameboodschappen uitbrengen, en voor bedrijven die flexibel willen werken. Als enkele-breedte-drukpers (4 pagina’s kwaliteitskrant/8 pagina’s boulevardkrant) met veel geautomatiseerde functies en een hoge gebruiksvriendelijkheid, genieten ze een uitstekende reputatie in hun klasse.

KBA_Comet_Darwin

Koenig & Bauer Commander CL

Toen de Commander CL in de herfst van 2011 op de markt kwam, stond deze 4/2 torendrukpers van vier verdiepingen al direct hoog aangeschreven, in zowel het middenklasse- als het topklasse-segment. De Commander CL (= Classic) bestaat uit gebruiksvriendelijke H-type print-units, en door het intelligente modulaire ontwerp kan de machine aan alle individuele wensen voldoen. Naast de standaard handmatige verwisseling van de plaat is de drukpers ook verkrijgbaar met automatische of semi-automatische plaatverwisseling, en kan ook eenvoudig in een later stadium van een upgrade worden voorzien. Dit maakt de aankoop van de Commander CL een veilige investering die de flexibiliteit biedt die nodig is om aan de steeds veranderende vraag te kunnen voldoen. Andere voordelen zijn de snelle instelling van de machine, de korte was-cyclussen, het gemakkelijke onderhoud, een bedieningspaneel met duidelijke displays, en de minimale productiekosten. Daar komt bij dat de Commander CL geschikt is voor meerdere breedtes en kan worden uitgebreid met hete-lucht-drogers. Andere opties zijn de mogelijkheid om vooraf instellingen te programmeren via PressNet, en één knop voor starten en afronden via EasyStart and EasyClean-up.

Koenig&Bauer-Commander-CL

Koenig & Bauer Commander CT

De Commander CT is Koenig & Bauer’s meest compacte vier-verdiepingen web-drukpers voor conventionele offsetdruk. Met een productiecapaciteit van 90.000cph en een reeks van geautomatiseerde onderdelen kan de standaard uitvoering van de Commander CT als een zeer geavanceerde machine worden beschouwd. Uniek zijn de StepIn-torens vanwaaruit het middelste gedeelte van de machine met één druk op de knop kan worden uitgeschoven, hetgeen de werkzaamheden en het plegen van onderhoud vergemakkelijkt. Liften aan beide zijden van en binnenin de torens  vereenvoudigen de bediening van de machine op een ergonomische manier. Zo worden de loopafstanden voor het personeel tijdens de werkzaamheden en het onderhoud aanzienlijk verminderd. Andere pluspunten betreffen de snelle en uiterst betrouwbare automatische plaatverwisselaars en de automatische inktrollen. Voorts heeft de Commander CT verbeterde vochtdempers en inkt-units met drie inktcilinders. Deze drukpersmachine is ontworpen volgens die nieuwste ergonomische inzichten. De Commander CT is rendabel, flexibel en levert topkwalitateit. In een markt die wordt gekenmerkt door een steeds veranderende vraag zijn dit cruciale vereisten, waaraan de Commander CT met gemak voldoet. Talloze prominente drukkerijen hebben al voor deze zeer rendabele en flexibele kwaliteitsdrukpers gekozen, die ook verkrijgbaar is met PressNet, een op maat gemaakt workflow-pakket. De Commander CT is een van de best verkochte drukpersmachines in de sector voor hoogwaardige industriële producten.

Koenig&Bauer-Commander-CT