Shopping Cart

Clifton Packaging investeert wederom in flexo-technologie van Koenig & Bauer

Successvolle samenwerking krijgt vervolg

  • Markt voor flexodruk groeit
  • Successvolle samenwerking wordt hervat
  • Nieuwe Flexo-technologie

Würzburg, 14.06.2018
Van alle bedrijven die de laatste tijd hebben ingespeeld op de flexibele-verpakkingen-trend is de Clifton Packaging Groep een van de snelst groeiende. De aankoop van een derde flexo-drukpers geleverd door KBA-Flexotecnica vertegenwoordigt dan ook het vervolg van een succesvolle samenwerking tussen de twee ondernemingen. “Wij zijn erg tevreden met de twee flexo-drukpersen van KBA waar wij al mee werken. Het service-niveau van KBA, en de kwaliteit en technische mogelijkheden van de flexo-persen hebben ons er geheel van overtuigd dat wij dankzij de flexodruk-technologie onze positie in de markt kunnen veiligstellen. Gezien het hoge prestatieniveau van de machines en onze eerdere langdurige samenwerking, zijn wij zeer verheugd om weer zaken te mogen doen met KBA Flexotecnica”, aldus Shahid Sheikh OBE, directeur van Clifton Packaging. “Daarbij zien wij talloze nieuwe mogelijkheden die de synergie tussen de producten van Koenig & Bauer en die van Clifton Packaging kan opleveren in de markt voor flexibele verpakkingen. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar Koenig & Bauer’s toekomstige innovaties”. De nieuwe Evo XD van Koenig & Bauer is begin 2018 geïnstalleerd in de fabriek in Leicester, Engeland, en drukt uitsluitend af op flexibele verpakkingen.

Innovatie, groei, en een breed productportfolio
Clifton Packaging werd in 1981 opgericht en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd. Het bedrijf is erin geslaagd om een sterk merk neer te zetten, en heeft ook wat betreft innovatie de aandacht op zich weten te vestigen. De a

fgelopen jaren is Clifton Packaging aanzienlijk gegroeid. Het is door de London Stock Exchange erkend als een van de 1000 meest veelbelovende en sterkst groeiende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Clifton Packaging is gespecialiseerd in verpakkingen van hoge kwaliteit voor de FMCG-markt en de Whey-proteine-sector. De producten in deze branches worden over de hele wereld verkocht, onder andere in Afrika en in het Midden Oosten. Dankzij Clifton Packaging’s brede portfolio van materialen en verpakkingsmogelijkheden is het bedrijf in staat om snel op de vraag van de consument in te spelen. Het bedrijf beschouwt zichzelf overigens niet alleen als een innovatieve printopdrukker van verpakkingen; het biedt zijn klanten een compleet dienstenpakket, van idee tot en met eindproduct. Daarbij zijn het printen van verpakkingen en het leveren van buideltasjes niet de enige activiteiten. Zo verleent Clifton Packaging verpakkingsdiensten op contractbasis en verkoopt machines aan de voedingsverwerkings- en verpakkingsindustrie, waaronder afvulmachines en bijbehorende apparatuur. Clifton Packaging is in het Verenigd Koninkrijk mogelijk het enige bedrijf in zijn soort dat zo’n compleet pakket aan diensten kan leveren.

Nieuwe technologie voor de Evo XD
Met zijn acht print-units, een nieuwe generatie droger en de meest recente aandrijf- en besturingstechnologie beantwoordt de hypermoderne Evo XD precies aan de hoge kwaliteitseisen die op veel ondergrondmaterialen van toepassing zijn. De Cl-flexo-pers heeft een persbreedte van 1.320 mm en een snijpuntbereik van 370 tot 1.000 mm. Nieuwe innovatieve technische onderdelen van deze pers betreffen een zeer efficiënt energiebesparend ventilatiesysteem in de droger en het volautomatische AIF-afdruksysteem waarbij voor het afstellen van de letter-dikte geen inkt nodig is. Het gebruiksvriendelijke ARF-registersysteem voor printinstellingen zorgt ervoor dat materiaalverspilling bij aanvang van de uitvoering van een order tot een minimum wordt beperkt. Verder zijn alle belangrijke automatische en besturingsfuncties ondergebracht in een nieuw touch-screen-paneel. Hierdoor is de bediening van de Evo zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk. En wat betreft het automatisch instellen van opeenvolgende afdrukopdrachten is de Evo XD ongeëvenaard. Tenslotte heeft de pers een snelheid van 500 m per minuut, afhankelijk van de ondergrond.