Shopping Cart

Kama GmbH in Dresden en Tresu A/S, een aanbieder van oplossingen voor flexodruk- en coatingtechnologie uit Denemarken, hebben op Drupa 2024 hun samenwerking aangekondigd. Het doel van de partnerschap is om gezamenlijk een oplossing te creëren op het gebied van digitale veredeling.

In het kader van deze samenwerking zal Kama de Tresu coatingunit integreren in de nieuw ontwikkelde Hammerhead 76/106 voor digitale veredeling, die het toepassingsbereik van het systeem uitbreidt. Naast de toepassingen ‘digitale UV-spotlak’ en ‘digitale folieveredeling’, worden met de Tresu iCoat II conventionele coatingopties toegevoegd. Met deze gecombineerde oplossing breiden de twee fabrikanten het scala aan te bewerken materialen en substraten uit.

Naast de gezamenlijke ontwikkeling van verdere opties voor de Hammerhead 76/106 moet ook de basis worden gelegd voor toekomstige samenwerking op andere gebieden.

Jordi Giralt, Chief Business Officer bij Kama, verklaart hierover: “Tresu is de juiste partner om het door ons beoogde excellentieniveau te bereiken. De samenwerking zal ons helpen om de digitale veredeling in de positie te brengen die zij naar onze mening moet innemen: gelijkwaardig aan offset- of flexodruk wat betreft efficiëntie en bezettingsgraad, en natuurlijk de rationalisatie van de productiekosten.”

Stephan Plenz, Chief Executive Officer bij Tresu: “Kama is goed op weg om een baanbrekende oplossing te bieden voor het groeiende gebied van digitale veredeling, die kan profiteren van onze knowhow. We willen deze weg samen met onze nieuwe partner volgen en zien dit als de eerste stap van een zeer productieve samenwerking.