Contact

Rotagraphic BV

Hazenkoog 29A
1822 BS  ALKMAAR

Telefoon 072 509 4201
info@rotagraphic.nl

Wilt u meer weten?

Nieuws

DRUPA 2016 heeft primeur met eerste “all in one” barsensor van Q.I. Press Controls

De IBS-100 (Intelligent Bar Sensor - 100 % full inspection) is het eerste product dat voortvloeit uit de overname van de assets van INTRO International door Q.I. Press Controls (QIPC). Dit unieke, innovatieve systeem zal honderd procent full inspection mogelijk maken en combineren met de al bestaande register- en densiteit meet- en regelsoftware van QIPC.

 

Dat betekent dat beeldgebaseerde densiteitsregeling, kleurregisterregeling en perforatie, afsnijregeling of zijdelingsregeling van het complete beeld nu beschikbaar zijn met honderd procent full inspection. Voor het gebruiksgemak van de drukkers is alles via web-viewing volledig zichtbaar tijdens het drukken. Een wereldprimeur: nooit eerder wist een leverancier zoveel functionaliteiten in een barsensor te combineren. Op DRUPA 2016 zal het eerste gezamenlijke product van QIPC met gebruikmaking van de INTRO Internationals technologieën uitgebreid aan het grote publiek gepresenteerd worden.

Verpakkingsdruk en digitaaldrukmarkt

QIPC richt zich met de asset aankoop van het Duitse bedrijf INTRO International nadrukkelijk op de verpakkingsdruk- en digitaaldrukmarkt. De introductie van de IBS-100 is een eerste concrete stap in die richting. “Dit is het opstapje richting de verpakkingsindustrie”, weet ook Brian Gajadhar. Hij is als manager Research and Development en IT van Q.I. Press Controls zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IBS-100 geweest. Het meetsysteem van INTRO International dat honderd procent full inspection kan geven, moest geïntegreerd worden in de bestaande analyse- en regelsoftware van QIPC. “Onze analyse- en regelsoftware waren al heel goed. Alle intelligentie waarmee QIPC groot is geworden wilden we vanzelfsprekend behouden. De kleuren dienen nog steeds gemeten te worden. Ook het betrouwbare register meet –en regelsysteem van QIPC is geïntegreerd in het systeem. Zoals gewend van QIPC, zal het in deze oplossing tevens mogelijk zijn kleur- en registerafwijkingen zonder kleurenbalk en merktekens te beheersen; die informatie halen we uit het drukbeeld. Hetzelfde geldt voor perforatie, afsnijregeling of zijdelingseregeling van het complete beeld. Het enige verschil nu, is dat we een uniek, uiterst compact, meetinstrument hebben dat wel die gevraagde honderd procent full inspection kan bieden.”

De honderd procent full inspection die de IBS-100 zal bieden, zal in een zeer hoge resolutie zijn. “Ieder foutje, ieder druppeltje dat verkeerd ligt kun je eruit halen met de IBS-100”, is Brian Gajadhar enthousiast. Naast de kleine foutjes heeft de hoge resolutie ook de functie om juist kleine teksten en barcodes te herkennen; cruciaal in de disciplinaire omgeving die de verpakkingsdruk en digitaaldruk zijn. “Bij een high-end meet- en regelsysteem past als vanzelfsprekend een controlescherm van topkwaliteit. Met een druk op de knop kan iedere gedrukte pagina volledig op het beeldscherm worden getoond waarbij de gebruiker kan inzoomen op die plekjes die de aandacht verdienen. Iedere specifieke kopie kun je met deze web-viewing optie nader inspecteren.”

Synergievoordelen

QIPC-Directeur Menno Jansen is tevreden dat de samenwerking direct zijn vruchten afwerpt. “Je ziet dat de synergie tussen onze kennis en ons Research and Development-team en ervaring van INTRO International direct wat oplevert. Net als 20 jaar geleden komen we nu wederom met een product op de markt dat uniek in de wereld is.” De IBS-100 is nog maar het begin. In de toekomst zullen er nog meer interessante producten en technologieën van INTRO International door Q.I. Press Controls worden opgenomen. “Er moet nog in worden geïnvesteerd om hun andere producten verder door te ontwikkelen. Maar zoals je nu al ziet bij de IBS-100, levert dat geweldige eindproducten op.”