Contact

Rotagraphic BV

Hazenkoog 29A
1822 BS  ALKMAAR

Telefoon 072 509 4201
info@rotagraphic.nl

Wilt u meer weten?

Nieuws

Labelexpo Wereldprimeur; 1ste digitale 3D label spotlakpers met foliedruk

Vanaf dinsdag 29 oktober 2015 presenteert MGI Digital Technology een wereldprimeur op de Labelexpo 2015 in Brussel; de eerste digitale labelpers voor 3D spotlak en foliedruk; de JETvarnish 3DW met iFOIL W.

 

Labels en flexibele verpakkingen

De JETvarnish 3DW en iFOIL W is een geintegreerd rol naar rol systeem passend voor de productie van labels en flexibele verpakkingen. Het systeem biedt variabele en "on-demand" spotlak en foliedruk voor oplage vanaf 1 tot 100.000 en volledige personalisatie mogelijkheden. Hierdoor kunnen unieke producten vervaardigd worden.

Drukwerkveredeling verhoogd de merkidentiteit

De nieuwe JETvarnish 3DW en iFOIL W bieden een verhoogde merkbeleving en hoge zichtbaarheid in het winkelschap met kleurrijke, luxe en opvallende special effects. Voor drukkers en converters biedt het nieuwe digitale MGI systeem de mogelijkheid om klanten beter te helpen met testruns, snelle aanpassing van verpakkingen en zeer snelle levertijden.

Substraat management en speciale effecten

Het systeem produceert 2D spot UV-lak, 3D lak structuren en foliepreegeffecten in 1 doorgang. Het volledige JETvarnish 3DW & iFOIL W systeem heeft tevens een bijzonder flexo primer station om lastige substraten te prepareren. MGI heeft dit station toegevoegd voor een optimaal digitaal resultaat.

MGI; door de markt geleide R&D

Edmond Abergel, CEO van MGI, zei het volgende; Onze nieuwe JETvarnish 3DW en iFOIL W is ontwikkeld als antwoord op een duidelijke vraag vanuit de markt. Producenten van labels en flexibele verpakkingen vroegen naar meer mogelijkheden voor rol-naar-rol persen. 3D spotlak en foliedruk was hierbij duidelijk favoriet. De variabele data en barcode  optie maakt het mogelijk om individuele labels te produceren of om verschillende versies voor vershillende landen of markten te maken. Ons nieuwe systeem geeft vele mogelijkheden voor de toekomst van labels en flexibele verpakkingen".

De belangrijkste eigenschappen;

  • -MGI inkjet technologie voor rotatie-systemen
  • -Hoge capaciteits rollenwisselaars tot 850mm roldoorsnede
  • -Werkbreedte van 100 tot 420mm
  • -Productiesnelheid tot 20 m/min.
  • -Voorbehandeling van het substraat dmv flexo eenheid indien gewenst
  • -Digitaal spot UV-lak inline, naar keuze 2D of 3D
  • -Digitaal preegeffect
  • -Digitaal warmfolie systeem inline met VDF (Variabele Data Folie)
  • -Diverse laksoorten beschikbaar

De machine is leverbaar via Rotagraphic en is te zien tijdens Labelexpo 2015 in Brussel.