Contact

Rotagraphic BV

Hazenkoog 29A
1822 BS  ALKMAAR

Telefoon 072 509 4201
info@rotagraphic.nl

Wilt u meer weten?

Nieuws

IBIS Smartbuffer stabiliseert brochureproductie vanaf inkjetrotatiepers

Tijdens de laatste Hunkeler Innovationdays in Luzern was op de Canon stand de premiere van de IBIS Smartbuffer; een eenheid die de gesneden vellen vanaf de rotatiesnijder buffert waardoor een "zachte" verbinding ontstaat tussen de inkjetrotatiepers en de nabewerking. 

 

 Tijdens de show werd op de Canon Oce Colorstream 3000Z met 100 meter/minuut geproduceerd en werden de afdrukken door de IBIS Smartbinder en Smartbuffer in volle snelheid verwerkt tot brochures. De producten bestonden afwisselend uit;
-16 pagina DM-product
-28 pagina kleurboek
-40 pagina marketing brochure
-104 pagina IBIS Smartbinder catalogus

Bovendien werd aan het eind van elke dag een 20 pagina magazine "Paper Report" in een oplage van 2.000 stuks geproduceerd die de volgende dag onder de bezoekers verdeeld werd. Het binden van de brochures wisselde continue van geniet gebrocheerd tot gelijmd gebrocheerd; een unieke mogelijkheid bij de IBIS Smartbinder waarbij elk vel individueel aan het volgende vel verlijmd wordt.

Een andere primeur was het IBIS "Dynamic Stitching"; hierbij wordt per product de lengte van het draad aan de dikte van het product aangepast.

Mocht u de Hunkeler Innovationdays gemist hebben dan kunt u de IBIS Smatbinder en Smartbuffer bewonderen tijdens de Print China Show, maar wellicht is het eenvoudiger om te bellen met Jacco de Vries; 06 512 264 72.

De opstelling tijdens de Hunkeler Innovationdays;